
Sirha Lyon trapt het jaar af voor professionals in de voedingssector
Van 23 tot 27 januari 2025 opent Sirha Lyon zijn deuren voor professionals uit de voedings- en cateringsector. De beurs is uitgegroeid tot een wereldwijde referentie voor foodservice, horeca en voeding. Wat hebben deze vijf intensieve dagen voor jou in petto? Zoals gewoonlijk zit het programma boordevol inhoud, trends en innovaties, dankzij bijeenkomsten, debatten, rondetafelgesprekken, demonstraties en nog veel meer.
Sirha Dynamics
De show van dit jaar zal weer indrukwekkende cijfers laten zien, met meer dan 4.000 exposanten en merken uit zo'n veertig landen, verspreid over een oppervlakte van 140.000 m2. Natuurlijk, zoals elke zichzelf respecterende beurs vandaag de dag, zal Sirha meer zijn dan alleen maar een tentoonstellingsruimte.
Voor Luc Dubanchet, Chief Operating Officer van GL events Exhibitions Operations en Managing Director van Sirha Food en Sirha Lyon, blijft het evenement een vlaggenschip voor de industrie: “In 2025 blijft Sirha Lyon hét evenement voor professionals in de restaurant-, horeca- en voedingssector. Deze editie zal innovatie en dynamiek tonen in een steeds veranderende markt. Professionals van over de hele wereld zullen samenkomen om ideeën uit te wisselen, zakelijke kansen te creëren en samen te werken om de toekomst van Food Service vorm te geven. We zijn trots om bij te dragen aan dit dynamische momentum en om de cruciale rol van Sirha Lyon binnen het wereldwijde Sirha Food ecosysteem te versterken, als onderdeel van de GL Events groep”.
Voor het evenement van dit jaar zullen de conferenties, demonstraties en masterclasses worden afgestemd op de belangrijkste trends van vandaag, en meer in het bijzonder op wat de organisatoren hebben geclassificeerd als Sirha Dynamics:
- Inclusiviteit vs. Exclusiviteit: dit betekent voldoen aan de verwachtingen van alle klantsegmenten, tegen alle prijzen
- Dopamine nu vs. Dopamine langzaam: vandaag moeten we oplossingen bieden die aangepast zijn aan alle consumptietijden en restaurantformaten
- Lokale moderniteit vs. globale moderniteit: je merk positioneren door unieke smaakkarakters te creëren
- Ego-spaarzaamheid vs. eco-spaarzaamheid: het restaurantbedrijf harmonieus integreren in het menselijke ecosysteem, rekening houdend met milieu- en gezondheidskwesties
- Augmented intelligence vs. augmented restaurant: technologieën helpen het beheer en de toewijzing van menselijke middelen te optimaliseren met het oog op meer efficiëntie en productiviteit.
Evenementen die u niet mag missen
Naast de show staat ook innovatie in de schijnwerpers. Dankzij speciale ruimtes, wedstrijden en aanverwante evenementen kunnen bezoekers zich laten inspireren door de nieuwste trends en innovaties in de food- en foodservicesector. Hier zijn slechts een paar voorbeelden
- Futur(e)s Food: een initiatief om innovatieve en toegewijde “Food-Entrepreneurs” onder de aandacht te brengen, met prijzen in vijf categorieën (Agriculture, Reconversion, Solidarity, Experience, Innovation) en een Publieksprijs. Elke ochtend worden pitches georganiseerd om deze projecten voor te stellen aan een jury van bekende persoonlijkheden.
- Het Start-Up Dorp van Crédit Agricole: een ruimte van 400 m² waar 60 startende foodtechbedrijven worden gehuisvest.
- De Sirha Innovation Awards: Erkenning van de beste innovaties in 10 categorieën (voedingsproducten, apparatuur, technologie, enz.). De prijzen worden uitgereikt op 23 januari 2025.
Wedstrijden zullen ook aanwezig zijn op deze editie van 2025, zoals gebruikelijk. Bezoekers kunnen deelnemen aan de World Pastry Cup (24-25 januari), de Bocuse d'Or (26-27 januari), wedstrijden voor beroepen als sommelier, slagerij en kaasmakerij, en vele andere.
En niet vergeten
Voordat ik dit overzicht afsluit, met als doel je voor te bereiden op de volgende editie, wil ik twee belangrijke punten vermelden.
Het eerste is dat de beurs haar ambitie nastreeft om een voorbeeld van duurzaamheid te worden. Om dit te bereiken past de organisatie bepaalde maatregelen toe en versterkt bepaalde praktijken, zoals het verminderen van de hoeveelheid tapijt in de gangpaden, energiecompensatie via groene energie, het verzamelen en herverdelen van voedseloverschotten en de voortzetting van een partnerschap met BE WTR om plastic flessen te elimineren.
Op digitaal vlak profiteert Sirha ook van een mobiele applicatie die goed ontworpen en nuttig is voor bezoekers en exposanten. De applicatie moedigt netwerking aan, maakt het mogelijk om documentatie en programma's op een gepersonaliseerde en papierloze manier te raadplegen en is zelfs het hele jaar door beschikbaar om u op de hoogte te houden van Food Service nieuws.
Het is duidelijk dat Sirha door zijn uitstraling, voorbereiding en programma een uitstekend internationaal evenement is om het voedingsjaar mee af te trappen.
Sirha 2025, van 23 tot 27 Januari 2025, EUREXPO LYON, Frankrijk, https://www.sirha-lyon.com/fr
SalonTradeshowSirha LyonSirha